Augrabies Rest Camp

€ 34,-

Nu boeken?

Dé attractie van dit park zijn de 56 meter hoge watervallen in de Oranjerivier. Het gehele park is 820 km² groot en strekt zich uit langs deze rivier. Benedenstrooms van de watervallen is over een stuk van 18 km een kloof van 240 meter diep uitgesneden in het droge landschap.

De naam ?Augrabies? komt van het Hottentot woord ?aukoerebis? dat vertaald kan worden als ?lawaaierige plaats? en dat is niet voor niets want het natuurgeweld is oorverdovend. Niet alleen vanwege de watervallen is het park een bezoek waard ook wilde dieren als de klipspringer (een soort antilope) en de Kaapse klipdas laten zich er zien. De meest karakteristieke plant is de kokerboom (?quiver tree?) een vetplant die de hitte van overdag opgewarmde basaltstenen gebruikt om ?s nachts de vrieskou te overleven.

Plaatsen om te bezoeken zijn naast de watervallen: Maanrots Swart Rante Oranjekom Ararat en de Echohoek.

Het Augrabies Rest Camp is de enige accommodatie in het park en wordt gerund door de overheid. De chalets zijn eenvoudig gemeubileerd maar van alle gemakken voorzien. De goede prijs kwaliteitverhouding wordt alom gewaardeerd.

Meer informatie of direct boeken?

Populair in Zuid Afrika

Snel een reis zoeken

Populair en Goedkoop


 

ANVR SGR ideal

De reisorganisaties die u op deze website aantreft zijn aangesloten bij de verschillende geschillen commissies. Bovendien kunt u bij de meeste eenvoudig en veilig betalen via ideal.